Следвайте Гласове в ТелеграмПодуправителят на Българска народна банка (БНБ) Петър Чобанов

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПодуправителят на Българска народна банка (БНБ) Петър Чобанов
Коментари Харесай

Петър Чобанов не изключи възможността да бъде служебен премиер: Винаги съм постъпвал отговорно по отношение на публичния интерес

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Подуправителят на Българска национална банка (БНБ) Петър Чобанов не отхвърли опцията да стане длъжностен министър председател. Той се срещна с президента Румен Радев по процедурата за назначение на длъжностен министър-председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че диалогът, който организирахме, беше потребен и за двете страни. Г-н президентът, откакто изслуша всички, ще образува своето решение. Знаете, че аз постоянно съм постъпвал отговорно от позиция на обществения интерес ", посочи Петър Чобанов, който е бил министър на финансите 2013-2014 година.

" В момента това, което върша като подуправител на Българска народна банка, също е доста значимо. Чух през вчерашния ден шефът на Българска народна банка какви съобръжения е изтъкнал пред президента. Екипът, който е образуван в Българска народна банка, би трябвало да продължи да работи и да реализира задачите си. Разбира се всеки един от нас би трябвало да се съобрази с решението на президента, когато той го вземе. Как мога да не споделям мнението на господин Радев, който е шеф на Българска народна банка и ме е предложил за подуправител. Дали ще стана длъжностен министър председател, са хипотези. Когато президентът вземе крайното си решение, тогава всичко ще стане ясно ", посочи Чобанов. 

Мисля, че президентът ще откри излаз от това състояние ", заключи Петър Чобанов след края на срещата си с президента.

По-рано през днешния ден президентът се срещна с омбудсмана на България Диана Ковачева. Вчера при Радев бяха ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефът на Българска народна банка Димитър Радев и ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев.

Държавният глава Румен Радев продължава втори ден срещите си с посочените в член 99, алинея 5 от Конституцията по отношение на процедурата за назначение на длъжностен министър-председател. 

Източници: NOVA, epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР